Over Ons

Wat is BZC Dolfijnen

Bij BZC Dolfijnen wordt er getraind voor het wedstrijdzwemmen. Dit gebeurt onder begeleiding van een zeer ervaren trainer met diverse begeleiders. Wanneer je lid wordt van onze vereniging start je in de instroomgroep. Je leert niet alleen de goede techniek aan van alle zwemslagen, ook wordt er gewerkt aan je conditie en snelheid. Wanneer je er klaar voor bent, ga je meedoen aan wedstrijden. De meeste leden vinden dit erg leuk, tijdens deze wedstrijden heerst er een gezellige sfeer en een goed clubgevoel.

De vereniging werd opgericht in 1990 door Ina Kuypers. In eerste instantie wilde Ina het zwembad een uurtje per week huren voor haar dochter en een aantal vriendinnen om baantjes te kunnen zwemmen onder begeleiding. Tijdens een gesprek met de toenmalige eigenaar van het bad werd het idee geboren om een zwemclub op te richten. Deze zwemclub kreeg later de naam "BZC Dolfijnen". Deze vereniging bestaat nu meer dan 25 jaar en is in deze tijd uitgegroeid tot een gezellige, maar ook serieuze zwemclub die op Gelders en landelijk niveau zwemt. Kortom een vereniging die er mag zijn!

Waarom zwemmen bij BZC Dolfijnen

Dit laatste vinden wij ook erg belangrijk. Naast de trainingen worden er dan ook diverse activiteiten georganiseerd, zoals clubkampioenschappen, sponsorzwemmen, we gaan jaarlijks op kamp en natuurlijk vieren we Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar en af en toe een leuk feest. Er heerst een goede, gezellige sfeer tussen jong en oud. Kortom: eenmaal bij de BZC Dolfijnen, wil je niet gauw meer weg!